Καρκίνος παχέος εντέρου: Τροφές που οδηγούν σε φλεγμονή αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου
Η διατροφή ενός ανθρώπου μετά τη διάγνωση καρκίνου του παχέος εντέρου θα μπορούσε να επηρεάζει και τις πιθανότητες επιβίωσής του. Ερευνητές εξέτασαν περισσότερους από 1.600 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου 3. Διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν τις περισσότερες προφλεγμονώδεις τροφές είχαν 87% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν τις λιγότερες. Αυτές οι τροφές μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονώδη απόκριση, όπως πρήξιμο ή ερεθισμό στο σώμα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο τύπος χρόνιας φλεγμονής συνδέεται με πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, ανέφερε η εφημερίδα The Independent. "Ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που θέτουν οι ασθενείς είναι τι πρέπει να κάνουν μετά τη θεραπεία για να μειώσουν στο μέγιστο τον κίνδυνο υποτροπής του καρκίνου και να βελτιώσουν την επιβίωση", δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Sara Char, του Dana-Farber στη Βοστώνη. "Αυτά τα ευρήματα προστίθενται στη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(59)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(119)
- Υγεία(421)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.