Λιστέρια: Λιγότερη από τα αλλαντικά στο έντερο, περισσότερη από τυρί και ψάρι
Τα βακτήρια εισέρχονται με μεγαλύτερη ή μικρότερη ευκολία στον ανθρώπινο εντέρου από διάφορα τρόφιμα και είναι στη συνέχεια διαφορετικά μολυσματικά Τα μικρόβια λιστέρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση μπορούν να εισέλθουν στο ανθρώπινο έντερο με μεγαλύτερη ευκολία από το τυρί μπρι και τον καπνιστό σολομό παρά από το λουκάνικο, σύμφωνα με την βιοχημικό Kathrin Kober-Rychli από τη Βιέννη, η οποία δημοσίευσε τα ευρήματά της στο επιστημονικό περιοδικό "npj Science of Food". Εκεί, τα βακτήρια μπορούν να εισχωρήσουν στους βλεννογόνους και να προκαλέσουν πυρετό, διάρροια, εμετό, σηψαιμία ή μηνιγγίτιδα, ενώ σε έγκυες γυναίκες μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και αποβολή ή πρόωρο τοκετό. Η ερευνήτρια του Κέντρου Επιστημών Τροφίμων και Δημόσιας Κτηνιατρικής της Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου της Βιέννης, σε συνεργασία με συναδέλφους της, μόλυνε για τις ανάγκες της μελέτης της λουκάνικα, τυρί μπρι και καπνιστό σολομό με τον παθογόνο μικροοργανισμό...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(49)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(129)
- Υγεία(401)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.