πριν από  2 ημέρες 7 ώρες

Iatronet.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα βακτήρια εισέρχονται με μεγαλύτερη ή μικρότερη ευκολία στον ανθρώπινο εντέρου από διάφορα τρόφιμα και είναι στη συνέχεια διαφορετικά μολυσματικά Τα μικρόβια λιστέρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση μπορούν να εισέλθουν στο ανθρώπινο έντερο με μεγαλύτερη ευκολία από το τυρί μπρι και τον καπνιστό σολομό παρά από το λουκάνικο, σύμφωνα με την βιοχημικό Kathrin Kober-Rychli από τη Βιέννη, η οποία δημοσίευσε τα ευρήματά της στο επιστημονικό περιοδικό "npj Science of Food". Εκεί, τα βακτήρια μπορούν να εισχωρήσουν στους βλεννογόνους και να προκαλέσουν πυρετό, διάρροια, εμετό, σηψαιμία ή μηνιγγίτιδα, ενώ σε έγκυες γυναίκες μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και αποβολή ή πρόωρο τοκετό. Η ερευνήτρια του Κέντρου Επιστημών Τροφίμων και Δημόσιας Κτηνιατρικής της Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου της Βιέννης, σε συνεργασία με συναδέλφους της, μόλυνε για τις ανάγκες της μελέτης της λουκάνικα, τυρί μπρι και καπνιστό σολομό με τον παθογόνο μικροοργανισμό...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation