Μπανάνες: Πράσινη, κίτρινη ή ώριμη - Ποιος τύπος είναι πιο υγιεινός και για γιατί
Ποιος είναι ο ιδανικός τύπος μπανάνας για τη διατροφή μας Άκουσε το άρθρο loading audio 00.00/ Newsbomb18 Μαίου 2025 · 21:27 Πηγή: Unsplash ΥΓΕΙΑ 2' URL COPIED 18 SHARES Ανάλογα με τον βαθμό ωριμότητας, μπορεί να περιέχουν λιγότερη ζάχαρη, περισσότερο άμυλο, να είναι πιο εύπεπτες ή ακόμη και να παρέχουν περισσότερη ενέργεια. Οι μπανάνες περιέχουν υδατάνθρακες που μετατρέπονται σε γλυκόζη και παρέχουν ενέργεια για τη δραστηριότητα. Είναι ένα από τα φρούτα που καταναλώνονται περισσότερο: κατά μέσο όρο, κάθε άνθρωπος τρώει περίπου 12 κιλά το χρόνο. Αυτό το φρούτο χαρακτηρίζεται από τη γεύση, τη διαθεσιμότητα και την πλούσια περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, φυτικές ίνες και φυσικούς υδατάνθρακες , οι οποίοι παρέχουν στον οργανισμό ενέργεια. Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι μπανάνες την ίδια θρεπτική αξία. Καθώς ωριμάζουν, το χρώμα και τα χαρακτηριστικά τους αλλάζουν. Οι ειδικοί διακρίνουν επτά στάδια ωρίμανσης: από καθαρό πράσινο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πόσο επηρεάζει η ωριμότητά της μπανάνας τη διατροφική της αξία; Είναι καλύτερα να τις καταναλώνουμε άγουρες ή ώριμες; Η ειδικός ευεξίας Penny Weston εξηγεί πως η διατροφική αξία της μπανάνας αλλάζει σημαντικά όσο ωριμάζει. Οι άγουρες μπανάνες, με πιο σφιχτή σάρκα και λιγότερη γλύκα, περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και λιγότερα σάκχαρα. Είναι ιδανικές για τη...
Newsroom | email: [email protected] Οι μπανάνες περιέχουν υδατάνθρακες που μετατρέπονται σε γλυκόζη και παρέχουν ενέργεια για τη δραστηριότητα. Ανάλογα με τον βαθμό ωριμότητας, μπορεί να περιέχουν λιγότερη ζάχαρη, περισσότερο άμυλο, να είναι πιο εύπεπτες ή ακόμη και να παρέχουν περισσότερη ενέργεια. Σύμφωνα με έρευνες, είναι ένα από τα φρούτα που καταναλώνονται...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(22)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(70)
- Υγεία(183)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.