Ο καφές που ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερόλης και απειλεί την καρδιά
Newsroom | email: [email protected] Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases αποκαλύπτει ότι ο τρόπος παρασκευής του καφέ μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα επίπεδα ουσιών που σχετίζονται με την αυξημένη χοληστερόλη. Οι Σουηδοί ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη συνέλεξαν δείγματα καφέ από εργασιακούς χώρους και τα συνέκριναν με σπιτικά ροφήματα. Στη συνέχεια ανέλυσαν τις ποσότητες καφεστόλης και καβεόλης - δύο φυσικών ενώσεων του καφέ που έχουν συσχετιστεί με την αύξηση της χοληστερόλης. Αυτές οι ενώσεις, γνωστές και ως διτερπένια, μπορούν να αυξήσουν τη χοληστερόλη. Η καφεστόλη είναι η πιο ισχυρή ένωση που αυξάνει τη χοληστερόλη. Ο βρασμένος καφές είχε τις υψηλότερες συγκεντρώσεις καφεστόλης και καβεόλης (939 χιλιοστογραμμάρια/λίτρο και 678 χιλιοστογραμμάρια/λίτρο, αντίστοιχα) στη μελέτη, αλλά το φιλτράρισμά του μέσω υφασμάτινου φίλτρου μείωσε τις συγκεντρώσεις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Ακόμα και αν δεν πίνετε φανατικά καφέ, έχετε κάποια προτίμηση στο είδος που καταναλώνετε. Το ίδιο ισχύει και για την καρδιά σας. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases, ο τρόπος που φτιάχνει κάποιος τον καφέ του, μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στα επίπεδα των ενώσεων που συνδέονται με την...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(41)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(127)
- Υγεία(373)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.