Πόσος καφές είναι...υπερβολή; Πότε προστατεύει, πότε απειλεί
Η ανθρωπότητα καταναλώνει καθημερινά περίπου 2 δισ. φλιτζάνια καφέ. Τα καλά νέα για όσους συμβάλλουν σε αυτόν τον εντυπωσιακό αριθμό είναι ότι η μέτρια και τακτική κατανάλωση καφέ δεν φαίνεται να είναι επιβλαβής. Αντιθέτως, υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί να έχει και οφέλη για την υγεία. Πειράματα σε εργαστηριακά κύτταρα και σε ζώα έχουν δείξει εδώ και χρόνια ότι βασικά συστατικά του καφέ -όπως η καφεστόλη, η καχουεόλη, η καφείνη και τα χλωρογενικά οξέα- μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και τις βλάβες των κυττάρων από την οξείδωση, επισημαίνει σε άρθρο του ο Economist.Οι μελέτες που αποκάλυψαν τα οφέλη Μια πιο προσεκτική μελέτη της Marzieh Moeenfard από το Πανεπιστήμιο του Πόρτο αποκάλυψε ότι τα οφέλη ίσως είναι ακόμη μεγαλύτερα. Όπως ανέφερε το 2016 στο Journal of Cellular Biochemistry, η καφεστόλη και η καχουεόλη -που υπάρχουν σε μεγαλύτερη ποσότητα στον ακαθάριστο καφέ (unfiltered)- αναστέλλουν την ανάπτυξη όγκων, εμποδίζοντας το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Η ανθρωπότητα καταναλώνει καθημερινά περίπου 2 δισ. φλιτζάνια καφέ. Τα καλά νέα για όσους συμβάλλουν σε αυτόν τον εντυπωσιακό αριθμό είναι ότι η μέτρια και τακτική κατανάλωση καφέ δεν φαίνεται να είναι επιβλαβής. Αντιθέτως, υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί να έχει και οφέλη για την υγεία. Πειράματα σε εργαστηριακά κύτταρα και σε ζώα έχουν δείξει εδώ και χρόνια ότι...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(41)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(116)
- Υγεία(299)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.