Πώς η μελατονίνη επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής φρούτων και λαχανικών
Καθώς τα απόβλητα τροφίμων συνεχίζουν να καταπονούν τα παγκόσμια συστήματα τροφίμων, οι επιστήμονες διερευνούν νέους τρόπους για να επεκτείνουν τη φρεσκάδα των φρούτων και των λαχανικών. Μια πρόσφατη ανακάλυψη περιλαμβάνει τη χρήση επιθεμάτων με μικροβελόνες για τη χορήγηση μελατονίνης απευθείας στα φρέσκα προϊόντα, φέρνοντας ενδεχομένως επανάσταση στον τρόπο διατήρησης των τροφίμων. Αυτό το άρθρο διερευνά πώς λειτουργεί αυτή η τεχνική, γιατί η μελατονίνη βοηθά στην καθυστέρηση της αλλοίωσης και ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές, τα συστήματα υγείας και την ασφάλεια των τροφίμων παγκοσμίως.Πώς βοηθά η μελατονίνη στη διατήρηση φρέσκων φρούτων και λαχανικών Η μελατονίνη βοηθά στην επιβράδυνση της οξειδωτικής βλάβης και της μικροβιακής δραστηριότητας στα φρέσκα προϊόντα, καθυστερώντας αποτελεσματικά την αλλοίωση. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που είναι κυρίως γνωστή για τη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού (κύκλος...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(55)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(172)
- Υγεία(316)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.