Τα φυτικά έλαια που μειώνουν τη φλεγμονή και τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2
Πολλοί αποφεύγουν τα σπορέλαια επειδή ανησυχούν ότι προκαλούν φλεγμονή ή αύξηση του βάρους. Η έρευνα δείχνει ωστόσο, ότι τα έλαια σπόρων μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία όταν καταναλώνονται στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Νέα μελέτη συνδέει το λινολεϊκό οξύ, το οποίο ανήκει στα πολυακόρεστα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και περιέχεται στα σπορέλαια, με μειωμένη φλεγμονή και χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές μέτρησαν το ύψος, το βάρος και τα επίπεδα των συνολικών πολυακόρεστων ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, του λινολεϊκού οξέος, της ινσουλίνης και της γλυκόζης στο αίμα 1.894 ενηλίκων. Διαπίστωσαν ότι τα υψηλότερα επίπεδα λινολεϊκού οξέος συνδέονταν με λιγότερους βιοδείκτες φλεγμονής και χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη. Τα ευρήματα αμφισβητούν την κυρίαρχη άποψη ότι τα σπορέλαια είναι προφλεγμονώδη και αυξάνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας, λέει ο Kevin C. Maki, κύριος συγγραφέας της μελέτης και επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(39)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(152)
- Υγεία(328)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.