Καλό είναι να καταναλώνονται με μέτρο: Τα ποτά και τα τρόφιμα που κιτρινίζουν τα δόντια
Newsroom | email: info@pronews.gr Υπάρχουν μερικά τρόφιμα τα οποία καλό είναι να καταναλώνουμε με μέτρο καθώς μπορεί να κιτρινίσουν τα δόντια μας. Η φυσική διάβρωση του σμάλτου των δοντιών μπορεί να εκθέσει την οδοντίνη, ένα κιτρινωπό στρώμα που μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό και να δώσει αυτό το χαρακτηριστικό "κιτρίνισμα". Σύμφωνα με την οδοντίατρο Δρ. Χάνα Κινσέλα, οφείλουν να προσέχουν ακόμη και όσοι έχουν βάλει εμφυτεύματα ή όψεις. Η ίδια, προειδοποιεί ότι εκτός το φαγητό και το ποτό, το κάπνισμα και το άτμισμα μπορούν επίσης να προκαλέσουν αυτό το αποτέλεσμα στα δόντια μας. Ποια ποτά και τρόφιμα είναι τα πιο επικίνδυνα να τα κιτρινίσουν; Κρασί Το κόκκινο κρασί είναι μια συχνή αιτία εμφάνισης λεκέδων, σύμφωνα με τους οδοντιάτρους. Ο λεκές προκαλείται κυρίως από την οξύτητα του κρασιού, η οποία διαβρώνει το σμάλτο και το κάνει πιο πορώδες. Οι χρωστικές ουσίες στο κόκκινο κρασί, όπως οι ανθοκυανίνες και οι τανίνες, βοηθούν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Newsroom | email: info@pronews.gr Υπάρχουν μερικά τρόφιμα τα οποία καλό είναι να καταναλώνουμε με μέτρο καθώς μπορεί να κιτρινίσουν τα δόντια μας. Η φυσική διάβρωση του σμάλτου των δοντιών μπορεί να εκθέσει την οδοντίνη, ένα κιτρινωπό στρώμα που μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό και να δώσει αυτό το χαρακτηριστικό "κιτρίνισμα". Σύμφωνα με την οδοντίατρο Δρ. Χάνα...
Οι οδοντίατροι προειδοποιούν ότι μερικά τρόφιμα που καταναλώνουμε συχνά αποτελούν "κρυφή αιτία" για το κιτρίνισμα στα δόντια, ακόμη και αν τα βουρτσίζετε συχνά. Το σμάλτο και το εξωτερικό στρώμα στα δόντια σας, βοηθά στην προστασία από την τερηδόνα και τη φθορά, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να αποφύγουν τους λεκέδες. Μερικά "έντονα σε χρώμα" τρόφιμα μπορούν να...
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(68)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(124)
- Υγεία(381)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.