πριν από  3 ώρες 3 λεπτά

Madata.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως. Οι άνθρωποι πίνουν τακτικά τσάι ενώ τρώνε τροφές εμπλουτισμένες με σίδηρο, όπως ψωμί και δημητριακά. Ωστόσο, οι ενώσεις στο τσάι επηρεάζουν την απορρόφηση σιδήρου. Τι περιέχει το τσάι και μειώνει την απορρόφηση σιδήρου Πολυφαινόλες: Το τσάι περιέχει πολυφαινόλες, ή φυτικές ενώσεις με οφέλη για την υγεία, που αναστέλλουν επίσης τον σίδηρο που βρίσκεται σε φυτικές τροφές (μη αιμικός σίδηρος). Ο τρόπος με τον οποίο οι πολυφαινόλες εμποδίζουν την απορρόφηση σιδήρου δεν είναι πλήρως κατανοητός. Τανίνες: Οι τανίνες, ένας τύπος πολυφαινόλης, αφθονούν στο τσάι. Προσκολλώνται σε φυτικά (μη αιμικό σίδηρο) συστατικά, δημιουργώντας μόρια που το έντερό σας δεν μπορεί να διασπάσει και να απορροφήσει, περιορίζοντας την απορρόφηση σιδήρου. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το τσάι μειώνει έως και 90% την εντερική απορρόφηση σιδήρου. Επίσης ο χρόνος παρασκευής, η μάρκα και η ποσότητα του τσαγιού που...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation