Tσάι και σίδηρος: Μειώνεται η απορρόφηση;
Το τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως. Οι άνθρωποι πίνουν τακτικά τσάι ενώ τρώνε τροφές εμπλουτισμένες με σίδηρο, όπως ψωμί και δημητριακά. Ωστόσο, οι ενώσεις στο τσάι επηρεάζουν την απορρόφηση σιδήρου. Τι περιέχει το τσάι και μειώνει την απορρόφηση σιδήρου Πολυφαινόλες: Το τσάι περιέχει πολυφαινόλες, ή φυτικές ενώσεις με οφέλη για την υγεία, που αναστέλλουν επίσης τον σίδηρο που βρίσκεται σε φυτικές τροφές (μη αιμικός σίδηρος). Ο τρόπος με τον οποίο οι πολυφαινόλες εμποδίζουν την απορρόφηση σιδήρου δεν είναι πλήρως κατανοητός. Τανίνες: Οι τανίνες, ένας τύπος πολυφαινόλης, αφθονούν στο τσάι. Προσκολλώνται σε φυτικά (μη αιμικό σίδηρο) συστατικά, δημιουργώντας μόρια που το έντερό σας δεν μπορεί να διασπάσει και να απορροφήσει, περιορίζοντας την απορρόφηση σιδήρου. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το τσάι μειώνει έως και 90% την εντερική απορρόφηση σιδήρου. Επίσης ο χρόνος παρασκευής, η μάρκα και η ποσότητα του τσαγιού που...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(39)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(154)
- Υγεία(395)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.