Δυο αιώνες που κυλήσαν ζάχαρη - Γιορτάζοντας τη γλυκιά κληρονομιά της Ερμούπολης
Πόσοι κόσμοι χωράνε σε έναν κόσμο; Αν πρόκειται για τον κόσμο των γλυκισμάτων της Σύρου και της ζαχαροπλαστικής κληρονομιάς της Ερμούπολης, η απάντηση είναι "πολλοί και πολύ διαφορετικοί". Κι αυτό αποτελεί ίσως το πιο συναρπαστικό στοιχείο της γλυκιάς γαστρονομικής ταυτότητας του νησιού, η οποία -όπως και ολόκληρη η γευστική κουλτούρα του, η αρχιτεκτονική και η πολιτισμική του αύρα- δημιουργήθηκε από το τόσο ιδιαίτερο και τόσο σαγηνευτικό αιγαιοπελαγίτικο αντάμωμα Δύσης-Ανατολής-Κυκλάδων. Τι ραντεβού κι αυτό! Πλάι στα λουκούμια και τις χαλβαδόπιτες, τα ροδίνια, τα σορμπέ κι οι νουγκατίνες Οι περισσότεροι από μας ως εμβληματικά γλυκάκια της Σύρου έχουμε στο νου μας τα λουκούμια και τις χαλβαδόπιτες, που συνεχίζουν να παράγουν οι ιστορικές λουκουμοποιίες του νησιού -ανάμεσά τους κάποιες αιωνόβιες. Ωστόσο οι Χιώτες πρόσφυγες του 19ου αιώνα, οι ξενιτεμένοι που θεμελίωσαν την Ερμούπολη το 1822 και έβαλαν και τις πρώτες καζανιές, δεν έφεραν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(658)
- politismos(26)
- Βιβλία(53)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(49)
- Κινηματογράφος(95)
- Μουσική(48)
- Παράξενα(39)
- Τέχνη(26)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.