Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Ποια τρόφιμα προλαμβάνουν τα συμπτώματα;
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) είναι μια αρκετά κοινή διαταραχή, που επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Προκαλείται όταν τα οξέα του στομάχου επιστρέφουν προς τον οισοφάγο, προκαλώντας αίσθημα καύσου (καούρα), δυσφορία στο στήθος, βήχα και συχνά μια πικρή γεύση στο στόμα. Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην εμφάνιση όσο και στη διαχείριση των συμπτωμάτων της. Αν και κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα που φαίνεται να δρουν ευεργετικά, βοηθώντας στην πρόληψη ή τη μείωση των συμπτωμάτων.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 1. Μπανάνα Οι μπανάνες είναι αλκαλικές και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ, κάτι που τις καθιστά ιδανικές για όσους υποφέρουν από ΓΟΠ. Επιπλέον, περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη και στη ρύθμιση της γαστρικής λειτουργίας. 2. ΒρώμηΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Η βρώμη είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες και συμβάλλει στην απορρόφηση των στομαχικών...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(642)
- politismos(27)
- Βιβλία(48)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(44)
- Κινηματογράφος(91)
- Μουσική(41)
- Παράξενα(63)
- Τέχνη(22)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.