Συνταγή για παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού καρυδάκι
Το γλυκό του κουταλιού καρυδάκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό έδεσμα που φτιάχνεται από άγουρα καρυδάκια, πριν σκληρύνει το κέλυφός τους. Αφού καθαριστούν και μουσκέψουν για αρκετές ημέρες ώστε να φύγει η πικράδα, βράζονται και σιγομαγειρεύονται σε αρωματικό σιρόπι με ζάχαρη, λεμόνι και γαρύφαλλο. Η διαδικασία απαιτεί υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρωματικό και τραγανό, ιδανικό για να συνοδεύσει καφέ, παγωτό ή γιαούρτι. Το καρυδάκι είναι σύμβολο φιλοξενίας και μεράκι, με γεύση που ξυπνά αναμνήσεις από παλιές αυλές και γιαγιάδες.Υλικά για γλυκό του κουταλιού καρυδάκι1 κιλό άγουρα, τρυφερά καρυδάκια (μήκους 3-4 εκ.)Ασβεστόνερο (ή 2 κ.σ. ξινό διαλυμένο σε 2 λίτρα νερό)1 κιλό ζάχαρη500 ml νερόΧυμός από 1 λεμόνι (για το βράσιμο)Χυμός από 1 λεμόνι (για το τέλος του βρασίματος)3-4 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά)1 βανίλια (προαιρετικά)Προετοιμασία καρυδιώνΚαθάρισμαΦοράμε γάντια (λεκιάζουν!).Κόβουμε το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(612)
- politismos(36)
- Βιβλία(59)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(51)
- Κινηματογράφος(80)
- Μουσική(38)
- Παράξενα(48)
- Τέχνη(30)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.