Συνταγή για χταπόδι λεμονάτο με πουρέ πατάτας
Το χταπόδι λεμονάτο με πουρέ πατάτας είναι ένα παραδοσιακό, αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο πιάτο που παντρεύει τη θαλασσινή γεύση με την απαλή υφή του πουρέ. Το χταπόδι σιγομαγειρεύεται με κρεμμύδι, σκόρδο, δάφνη και λευκό κρασί, ενώ στο τέλος προστίθεται φρέσκος χυμός λεμονιού για ένταση και φρεσκάδα. Ο πουρές, βελούδινος και αρωματισμένος με βούτυρο και μοσχοκάρυδο, δημιουργεί την τέλεια βάση. Ένα πιάτο ιδανικό για κάθε εποχή, που συνδυάζει απλότητα, νοστιμιά και ελληνική παράδοση. Σερβίρεται εύκολα ως κυρίως γεύμα και ταιριάζει εξαιρετικά με ένα ποτήρι λευκό κρασί.Υλικά (για 4 άτομα)Για το χταπόδι1 χταπόδι (περίπου 1,2 - 1,5 κιλό), καθαρισμένο1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες2 φύλλα δάφνης½ φλ. ελαιόλαδοΧυμός από 2 λεμόνιαΞύσμα από 1 λεμόνι1 ποτηράκι λευκό κρασίΑλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέριΛίγο μπούκοβο (προαιρετικά)Λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανηΓια τον πουρέ πατάτας1 κιλό πατάτες (κατά προτίμηση κίτρινες)50...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(636)
- politismos(36)
- Βιβλία(68)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(52)
- Κινηματογράφος(72)
- Μουσική(44)
- Παράξενα(37)
- Τέχνη(18)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.