Συνταγή: Σπανακόπιτα με κρούστα καλαμποκιού
Είναι από τα φαγητά που λειτουργούν και ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο και πάντα θα μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, τότε που το έφτιαχνε η μαμά ή η γιαγιά μας. Μόνο που η συγκεκριμένη συνταγή έχει και ένα twist. Σπανακόπιτα με κρούστα καλαμποκιού, λοιπόν. Μια μπελαλίδικη, αλλά πεντανόστιμη συνταγή, που θέλει υπομονή -περίπου 2,5 ώρες χρειάζονται για να γίνει- αλλά στο τέλος η γεύση της μας αποζημιώνει.Τα υλικά 250 γρ. καλαμποκάλευρο 50 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για ταψί και ράντισμα πίτας 1.400 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο 300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 λευκά ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 μάτσο άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια (1 φλ.), ψιλοκομμένο Αλάτι Η διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°-170°C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το καλαμποκάλευρο, το ελαιόλαδο και το νερό τόσο ώστε να έχουμε έναν χυλό σφιχτό. Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ, βάζουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, αλάτι και με απαλές...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(612)
- politismos(36)
- Βιβλία(59)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(51)
- Κινηματογράφος(80)
- Μουσική(38)
- Παράξενα(48)
- Τέχνη(30)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.