Η καυτερή συνήθεια που περιορίζει την όρεξη
Ερευνητές από το Penn State αποκάλυψαν πως η προσθήκη καυτερών μπαχαρικών, όπως το τσίλι, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον περιορισμό της θερμιδικής πρόσληψης. Η ερευνητική ομάδα του Κέντρου Αισθητηριακής Αξιολόγησης του πανεπιστημίου ερεύνησε την επίδραση της καυτερής γεύσης στην ποσότητα φαγητού που καταναλώνεται. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Food Quality and Preference, δείχνουν πως ένα ελαφρώς καυτερό γεύμα μπορεί να μειώσει την όρεξη και να επιβραδύνει τον ρυθμό κατανάλωσης, οδηγώντας σε μικρότερη πρόσληψη θερμίδων. Η επικεφαλής της μελέτης, δρ. Paige Cunningham, εξήγησε ότι η ιδέα προήλθε από το γεγονός πως οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε λιγότερο όταν το φαγητό είναι έντονο στη γεύση ή λιγότερο ευχάριστο. "Θελήσαμε να δούμε αν η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας καυτερού μπαχαρικού, και όχι υπερβολικής, θα μπορούσε να κάνει τους συμμετέχοντες να τρώνε πιο αργά και συνεπώς λιγότερο", ανέφερε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(26)
- Άμυνα(66)
- Αστυνομικά(88)
- Εκπαίδευση(218)
- Εργασία(100)
- Θρησκεία(6)
- Κοινωνία(487)
- Νομικά(8)
- Ομογένεια(3)
- Πολιτική(564)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.