Ιμάμ μπαϊλντί: η παραδοσιακή συνταγή από την Πόλη
Πλούσιο σε γεύση και αρώματα, βασίζεται σε απλά αλλά νόστιμα υλικά: πολύ κρεμμύδι, αρκετό σκόρδο και μια ιδέα από καυτερή πιπεριά. Υλικά: 8 μεγάλες τσακώνικες μελιτζάνες 40 γρ. αλάτι (για το μούλιασμα) 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 800 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς φλούδα και σπόρους) 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες (1 εκ. πάχος) ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος ½ κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη 150 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1-2 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος Ξύσμα από μισό λεμόνι ή λάιμ (ένα έξτρα άγγιγμα φρεσκάδας από τη σεφ) Εκτέλεση: Χαράζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση, χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι τους. Τις ξεφλουδίζουμε εναλλάξ ανά 1 εκ. και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για μισή ώρα. Έπειτα, τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά με πετσέτα. Σε κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο περίπου 1 εκ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(12)
- Άμυνα(79)
- Αστυνομικά(23)
- Εκπαίδευση(192)
- Εργασία(44)
- Θρησκεία(22)
- Κοινωνία(659)
- Νομικά(11)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(589)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.