πριν από  8 ώρες 13 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Πλούσιο σε γεύση και αρώματα, βασίζεται σε απλά αλλά νόστιμα υλικά: πολύ κρεμμύδι, αρκετό σκόρδο και μια ιδέα από καυτερή πιπεριά. Υλικά: 8 μεγάλες τσακώνικες μελιτζάνες 40 γρ. αλάτι (για το μούλιασμα) 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 800 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς φλούδα και σπόρους) 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες (1 εκ. πάχος) ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος ½ κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη 150 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1-2 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος Ξύσμα από μισό λεμόνι ή λάιμ (ένα έξτρα άγγιγμα φρεσκάδας από τη σεφ) Εκτέλεση: Χαράζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση, χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι τους. Τις ξεφλουδίζουμε εναλλάξ ανά 1 εκ. και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για μισή ώρα. Έπειτα, τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά με πετσέτα. Σε κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο περίπου 1 εκ.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation