Καταστρέφετε τις ντομάτες σας χωρίς να το ξέρετε!; - Δείτε γιατί
Βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο; Σταματήστε το τώρα! Ο "πρωταγωνιστής" της χωριάτικης σαλάτας, η ζουμερή και γευστική ντομάτα, δεν έχει θέση στο ψυγείο, αλλά διατηρείται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και δημοσιεύεται περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS). Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, η ντομάτα παθαίνει "σοκ" όταν εκτίθεται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 12 βαθμών Κελσίου και μάλιστα δεν μπορεί να επανέλθει στην πρότερή της κατάσταση ακόμη κι αν στη συνέχεια την αφήσουμε εκτός ψυγείου. Τα πειράματα που πραγματοποίησαν οι ερευνητές σε διάφορες ποικιλίες ντομάτας έδειξαν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν τη δράση ενζύμων που προσδίδουν στην ντομάτα τη χαρακτηριστική γεύση της. Έτσι, αποθηκεύοντας την ντομάτα στο ψυγείο διατηρείται μεν φρέσκια, χάνει όμως τη νοστιμιά της. Γι' αυτό άλλωστε η ντομάτα που έχει μείνει...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(23)
- Άμυνα(65)
- Αστυνομικά(100)
- Εκπαίδευση(194)
- Εργασία(109)
- Θρησκεία(5)
- Κοινωνία(499)
- Νομικά(4)
- Ομογένεια(5)
- Πολιτική(527)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.