Μικρασιάτικος μουσακάς χωρίς μπεσαμέλ
Ο μουσακάς, όπως τον έφτιαχναν οι Μικρασιάτισσες νοικοκυρές πριν γίνει γνωστή η μπεσαμέλ, διατηρεί τη γοητεία της αυθεντικότητας και της απλότητας. Υλικά: 2½ κιλά μελιτζάνες φλάσκες 3 κουταλιές αλάτι (για το ξεπίκρισμα) ½ κιλό μοσχαρίσιος ή αρνίσιος κιμάς (ή μισό-μισό) 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες (προαιρετικά) 1½ ποτήρι ντομάτες πολτοποιημένες ή ντοματάκια κονσέρβας 1 ξύλο κανέλας Τριμμένο μοσχοκάρυδο (όσο θέλουμε) Αλάτι και πιπέρι 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (ή μισό-μισό με βούτυρο) + 2 κουτ. σούπας για το ράντισμα 2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά 10-12 φέτες καλό ελληνικό κασέρι (π.χ. από Σοχό ή Βόλο) 3 ώριμες, σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε φέτες Εκτέλεση: Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τις άκρες και τις τεμαχίζουμε σε φέτες ή ροδέλες πάχους περίπου 1-1½ εκ. Τις μουλιάζουμε για 45 λεπτά σε λεκάνη με νερό και 3 κουταλιές αλάτι. Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(12)
- Άμυνα(79)
- Αστυνομικά(23)
- Εκπαίδευση(192)
- Εργασία(44)
- Θρησκεία(22)
- Κοινωνία(659)
- Νομικά(11)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(589)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.