πριν από  17 ώρες 23 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ο μουσακάς, όπως τον έφτιαχναν οι Μικρασιάτισσες νοικοκυρές πριν γίνει γνωστή η μπεσαμέλ, διατηρεί τη γοητεία της αυθεντικότητας και της απλότητας. Υλικά: 2½ κιλά μελιτζάνες φλάσκες 3 κουταλιές αλάτι (για το ξεπίκρισμα) ½ κιλό μοσχαρίσιος ή αρνίσιος κιμάς (ή μισό-μισό) 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες (προαιρετικά) 1½ ποτήρι ντομάτες πολτοποιημένες ή ντοματάκια κονσέρβας 1 ξύλο κανέλας Τριμμένο μοσχοκάρυδο (όσο θέλουμε) Αλάτι και πιπέρι 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (ή μισό-μισό με βούτυρο) + 2 κουτ. σούπας για το ράντισμα 2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά 10-12 φέτες καλό ελληνικό κασέρι (π.χ. από Σοχό ή Βόλο) 3 ώριμες, σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε φέτες Εκτέλεση: Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τις άκρες και τις τεμαχίζουμε σε φέτες ή ροδέλες πάχους περίπου 1-1½ εκ. Τις μουλιάζουμε για 45 λεπτά σε λεκάνη με νερό και 3 κουταλιές αλάτι. Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Σε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation