Μπριάμ: Το παρεξηγημένο λαδερό που είναι επιστήμη, γεύση και vegan απόλαυση
Μυστικά επιτυχίας για το τέλειο μπριάμ Το μπριάμ αποτελεί ένα από τα πιο παρεξηγημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Πολλοί το θεωρούν απλώς μια τυχαία μίξη λαχανικών στο ταψί. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για ένα πιάτο που συνδυάζει γαστρονομική σοφία, εποχικότητα, επιστημονική ακρίβεια και βαθιά ελληνική παράδοση.Τα λαχανικά ως "ζωντανοί οργανισμοί" στο ταψί Το μυστικό ενός πετυχημένου μπριάμ ξεκινά από την κατανόηση της φύσης των λαχανικών. Παρότι νεκρά, τα λαχανικά παραμένουν οργανικά συστατικά με νερό, ίνες, σάκχαρα και πρωτείνες. Στο ψήσιμο, όλα αυτά αντιδρούν μεταξύ τους, δημιουργώντας πλούσια γευστικά στρώματα. Οι μελιτζάνες τύπου φλάσκα προσφέρουν βελούδινη υφή και καραμελωμένη γεύση. Τα κολοκυθάκια κρατούν υφή al dente. Οι πατάτες προσθέτουν σώμα, ενώ οι πιπεριές φέρνουν αρώματα και χρώμα. Η ντομάτα -αν είναι ώριμη και σφιχτή- δεν είναι μόνο βάση για σάλτσα, αλλά και πηγή umami, χάρη στις φυσικές γλουταμινικές ενώσεις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(0)
- Άμυνα(0)
- Αστυνομικά(0)
- Εκπαίδευση(0)
- Εργασία(0)
- Θρησκεία(0)
- Κοινωνία(0)
- Νομικά(0)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(0)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.