πριν από  4 ώρες 1 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μυστικά επιτυχίας για το τέλειο μπριάμ Το μπριάμ αποτελεί ένα από τα πιο παρεξηγημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Πολλοί το θεωρούν απλώς μια τυχαία μίξη λαχανικών στο ταψί. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για ένα πιάτο που συνδυάζει γαστρονομική σοφία, εποχικότητα, επιστημονική ακρίβεια και βαθιά ελληνική παράδοση.Τα λαχανικά ως "ζωντανοί οργανισμοί" στο ταψί Το μυστικό ενός πετυχημένου μπριάμ ξεκινά από την κατανόηση της φύσης των λαχανικών. Παρότι νεκρά, τα λαχανικά παραμένουν οργανικά συστατικά με νερό, ίνες, σάκχαρα και πρωτείνες. Στο ψήσιμο, όλα αυτά αντιδρούν μεταξύ τους, δημιουργώντας πλούσια γευστικά στρώματα. Οι μελιτζάνες τύπου φλάσκα προσφέρουν βελούδινη υφή και καραμελωμένη γεύση. Τα κολοκυθάκια κρατούν υφή al dente. Οι πατάτες προσθέτουν σώμα, ενώ οι πιπεριές φέρνουν αρώματα και χρώμα. Η ντομάτα -αν είναι ώριμη και σφιχτή- δεν είναι μόνο βάση για σάλτσα, αλλά και πηγή umami, χάρη στις φυσικές γλουταμινικές ενώσεις...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation