Πότε καλό είναι να αποφεύγετε τα μήλα;
Oι μελέτες δείχνουν πως το μήλο αποτελεί έναν από τους πιο πολύτιμους συμμάχους της υγείας μας. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις όπου η κατανάλωσή του χρειάζεται προσοχή. Τα βασικά οφέλη των μήλων Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση: Η βιταμίνη C, οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή τους προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων. Στήριξη της καρδιάς: Οι φυτικές ίνες και τα φυτοθρεπτικά τους βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερίνης και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Έλεγχος βάρους: Το υψηλό ποσοστό νερού και ινών προκαλεί κορεσμό, συμβάλλοντας στη μείωση θερμίδων και στην απώλεια κιλών. Πρόληψη διαβήτη τύπου 2: Η κατανάλωση με τη φλούδα καθυστερεί την απορρόφηση σακχάρων, βοηθώντας στη σταθερότητα της γλυκόζης. Υγεία του εντέρου: Δρουν πρεβιοτικά, ευνοώντας τα καλά βακτήρια που ενισχύουν την πέψη και το ανοσοποιητικό. Οστά και δόντια: Περιέχουν ασβέστιο και κάλιο, που συμβάλλουν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα και γεύσεις και συνήθως καταναλώνονται ωμά ως σνακ ή μαγειρεμένα, π.χ. σε μηλόπιτες και τάρτες. Από τα μήλα παράγονται επίσης μηλίτης, χυμοί, μαρμελάδες και κρασί. Τα μήλα είναι γνωστά για τα πολυάριθμα οφέλη τους για την υγεία, όπως η βελτίωση της πέψης και η προστασία από χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(29)
- Άμυνα(32)
- Αστυνομικά(21)
- Εκπαίδευση(256)
- Εργασία(45)
- Θρησκεία(11)
- Κοινωνία(626)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(551)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.