Το αλουμινόχαρτο στην κουζίνα: Χρήσιμο αλλά με όρια - Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Αλουμινόχαρτο στην κουζίνα - Ασφαλές ή επικίνδυνο; Από το τύλιγμα ενός σάντουιτς μέχρι το ψήσιμο στον φούρνο, το αλουμινόχαρτο είναι από τα πιο διαδεδομένα υλικά στην καθημερινή κουζίνα. Φτιαγμένο από καθαρό αλουμίνιο, ξεχωρίζει για την ευκαμψία και την ανθεκτικότητά του. Ωστόσο, η ευρεία του χρήση έχει αρχίσει να προκαλεί ερωτήματα για την ασφάλεια και την επίδρασή του στην υγεία. Σύμφωνα με ειδικούς, όταν το αλουμινόχαρτο εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες ή έρχεται σε επαφή με όξινα και αλμυρά τρόφιμα -όπως ντομάτα, λεμόνι ή μαγειρεμένα φαγητά με μπαχαρικά- μπορεί να προκαλέσει "μετανάστευση αλουμινίου". Η διαδικασία αυτή οδηγεί στη μεταφορά μικρών ποσοτήτων του μετάλλου στο φαγητό. Αν και ο ανθρώπινος οργανισμός έχει μηχανισμούς αποβολής του αλουμινίου, η μακροχρόνια και συστηματική έκθεση ενδέχεται να συνδεθεί με προβλήματα στα οστά και το νευρικό σύστημα. Οι εναλλακτικές λύσεις είναι πλέον πολλές και προσβάσιμες. Το χαρτί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(9)
- Άμυνα(28)
- Αστυνομικά(39)
- Εκπαίδευση(75)
- Εργασία(48)
- Θρησκεία(1)
- Κοινωνία(238)
- Νομικά(2)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(250)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.