πριν από  1 ημέρα 4 ώρες

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Αλουμινόχαρτο στην κουζίνα - Ασφαλές ή επικίνδυνο; Από το τύλιγμα ενός σάντουιτς μέχρι το ψήσιμο στον φούρνο, το αλουμινόχαρτο είναι από τα πιο διαδεδομένα υλικά στην καθημερινή κουζίνα. Φτιαγμένο από καθαρό αλουμίνιο, ξεχωρίζει για την ευκαμψία και την ανθεκτικότητά του. Ωστόσο, η ευρεία του χρήση έχει αρχίσει να προκαλεί ερωτήματα για την ασφάλεια και την επίδρασή του στην υγεία. Σύμφωνα με ειδικούς, όταν το αλουμινόχαρτο εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες ή έρχεται σε επαφή με όξινα και αλμυρά τρόφιμα -όπως ντομάτα, λεμόνι ή μαγειρεμένα φαγητά με μπαχαρικά- μπορεί να προκαλέσει "μετανάστευση αλουμινίου". Η διαδικασία αυτή οδηγεί στη μεταφορά μικρών ποσοτήτων του μετάλλου στο φαγητό. Αν και ο ανθρώπινος οργανισμός έχει μηχανισμούς αποβολής του αλουμινίου, η μακροχρόνια και συστηματική έκθεση ενδέχεται να συνδεθεί με προβλήματα στα οστά και το νευρικό σύστημα. Οι εναλλακτικές λύσεις είναι πλέον πολλές και προσβάσιμες. Το χαρτί...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation