Το απόλυτο καλοκαιρινό κέικ: Λάιμ και βατόμουρα
Ένα αφράτο και ζουμερό γλυκό που συνδυάζει την οξύτητα του λάιμ με τη γλυκιά γεύση των βατόμουρων, ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Υλικά: 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ ¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής 80 γραμμάρια ηλιέλαιο 80 γραμμάρια βούτυρο 250 γραμμάρια ζάχαρη 2 μεγάλα αυγά Ξύσμα από 3 λάιμ 200 γραμμάρια ξινόγαλο ή γιαούρτι 3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ 200 γραμμάρια κόκκινα βατόμουρα (φρέσκα ή κατεψυγμένα) Εκτέλεσης: Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια μακρόστενη φόρμα για κέικ μήκους 25-27 εκατοστών. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς καραμελένιο χρώμα και να αναδείξει τα αρώματά του. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα μαγειρικής. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάμε με σύρμα τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(26)
- Άμυνα(57)
- Αστυνομικά(92)
- Εκπαίδευση(140)
- Εργασία(92)
- Θρησκεία(6)
- Κοινωνία(467)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(438)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.