Ανακαλύφθηκαν οι φυσικές ουσίες που θα μας επιτρέψουν να τρώμε άφοβα καυτερά φαγητά
Ανεξάρτητα από την ανοχή μας στα μπαχαρικά όλοι έχουμε υποστεί τις συνέπειες της κατανάλωσης ενός φαγητού υπερβολικά καυτερού. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τον τρόπο με οποίο θα μπορούμε να γευόμαστε το τσίλι χωρίς να προκαλείται... πυρκαγιά στο στόμα, τον λαιμό και το στομάχι μας. Ερευνητική ομάδα με δημοσίευση της στην επιθεώρηση "Journal of Agricultural and Food Chemistry " αναφέρει ότι εντόπισε τρεις ενώσεις που μειώνουν το επίπεδο καυστικότητας της πιπεριάς τσίλι και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ενός οικιακού συστατικού "αντι-μπαχαρικών". "Η ανακάλυψη φυσικών ενώσεων που μειώνουν την πικάντικη επίγευση παρουσιάζει υποσχόμενες ευκαιρίες τόσο για τη βιομηχανία τροφίμων όσο και για τη φαρμακευτική βιομηχανία" λέει ο Ντέβιν Πίτερσον, του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, εκ των επικεφαλής της μελέτης. Μερικές πιπεριές τσίλι δεν είναι τόσο πικάντικες όσο θα περίμενε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(22)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(70)
- Υγεία(183)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.