πριν από  5 ώρες 50 λεπτά

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Σε μελέτη που δημοσιεύεται στο arXiv αναφέρεται ότι ο τρόπος που κόβονται τα κρεμμύδια και το μαχαίρι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση σταγονιδίων και, τελικά, στην πρόκληση δακρύων.Γιατί τα κρεμμύδια κάνουν τα μάτια να δακρύζουν Είναι γνωστό ότι τα κρεμμύδια απελευθερώνουν ενώσεις θείου, οι οποίες είναι ο βασικός λόγος των δακρύων. Όταν κόβετε ένα κρεμμύδι, σπάτε τα κύτταρά του και απελευθερώνονται δύο συστατικά που βρίσκονται χωριστά: τα ένζυμα αλλινάσες και τα σουλφενικά οξέα. Αυτές οι ουσίες ενώνονται και δημιουργούν ένα πτητικό αέριο, γνωστό ως προπενθιαλ-οξείδιο, το οποίο φτάνει μέχρι τα μάτια. Εκεί αντιδρά με το νερό που υπάρχει στα μάτια και σχηματίζει ασθενές θειικό οξύ, το οποίο ερεθίζει τους οφθαλμικούς αδένες. Τι λένε τώρα οι επιστήμονες; Εκτός από τους εμπειρικούς τρόπους, όπως το κόψιμο του κρεμμυδιού κάτω από νερό, μπορούμε να μειώσουμε τις χημικές αντιδράσεις χρησιμοποιώντας ένα πιο κοφτερό μαχαίρι.Πειράματα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Τεχνολογία
    Palo presentation