Ιταλικό τυρί του 20ού αιώνα σπάει τα ρεκόρ μακροβιότητας
Ένα κεφάλι παρμεζάνας Parmigiano Reggiano, που παρασκευάστηκε το 1998 από τους Ρομάνο και Σίλβια Καμοράνι στην Ποβίλιο, κοντά στην Πάρμα της βόρειας Ιταλίας, σημείωσε νέο ρεκόρ μακροβιότητας. Το 36 κιλών κεφάλι τυριού, που παραμένει ακόμα βρώσιμο, άνοιξε μετά από 27 χρόνια και τρεις μήνες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 21 ετών. Η αξία της παρμεζάνας που υπολογίζεται πως ξεπερνά τα €20.000 (£17,000) ανοίχτηκε και δοκιμάστηκε τελικά την Κυριακή. "Η γεύση και το άρωμα ήταν εκπληκτικά", λέει ο ίδιος ο Καμοράνι, ο οποίος φρόντιζε το τυρί με ιδιαίτερη αγάπη όλα αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχει σταματήσει την παραγωγή τυριού. Το Parmigiano Reggiano είναι προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) από την ΕΕ και μπορεί να παραχθεί μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές της Ιταλίας - τις επαρχίες Ρέτζιο Εμίλια, Πάρμα, Μόντενα και μέρη των Μάντουα και Μπολόνια. Συνήθως ωριμάζει 12 έως 36 μήνες, ενώ η μακρά ωρίμανση θεωρείται...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Κόσμος
- Αμερική(0)
- Αφρική(0)
- Βόρεια Αμερική(0)
- Ευρώπη(31)
- Κύπρος(378)
- Μέση Ανατολή(1)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.