Ο μείωση της κυστείνης επιφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο αδυνάτισμα
Πρόσφατα, στο περιοδικό Nature δημοσιεύτηκε μια μελέτη (είχε προδημοσιευτεί στο bioRxiv) που διαπίστωσε ότι ποντίκια που τροποποιήθηκαν γενετικά ώστε να σταματήσουν να παράγουν το αμινοξύ κυστείνη -ενώ παράλληλα ακολουθούσαν δίαιτα χωρίς κυστείνη- έχασαν το 30% του σωματικού τους βάρους σε μόλις μία εβδομάδα. Η κυστείνη αποτελεί ένα αμινοξύ που περιέχει θείο. Είναι σημαντικό για τη σύνθεση πρωτεϊνών και διάφορες μεταβολικές διεργασίες στο σώμα. Οι ερευνητές πιστεύουν πως όταν η κυστείνη απουσιάζει από το σώμα, αυτό αρχίζει να διασπά τα αποθέματα λίπους. "Τα εκπληκτικά μας ευρήματα αποκαλύπτουν ότι τα χαμηλά επίπεδα κυστείνης πυροδότησαν ταχεία απώλεια λίπους στα ποντίκια της μελέτης μας, ενεργοποιώντας ένα δίκτυο διασυνδεδεμένων βιολογικών οδών", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συγγραφέας της μελέτης, Evgeny A. Nudler, καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας και Μοριακής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή Grossman του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Κόσμος
- Αμερική(0)
- Αφρική(0)
- Βόρεια Αμερική(0)
- Ευρώπη(31)
- Κύπρος(378)
- Μέση Ανατολή(1)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.