3 γλυκά κρασιά για να πιείτε πριν το γεύμα
Η αλήθεια είναι ότι όταν αναφερόμαστε σε γλυκά κρασιά, τα φανταζόμαστε πάντα μετά το φαγητό, δίπλα σε σιροπιαστά ή σοκολατένια γλυκά. Γιατί όμως να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να μας καλωσορίσουν σε ένα γεύμα; Το μυστικό είναι η ισορροπία και η φρεσκάδα. Ξεκινάμε από την επιλογή κρασιού, γιατί δεν είναι όλα τα γλυκά κρασιά κατάλληλα για απεριτίφ. Αναζητούμε κρασιά με υψηλή οξύτητα, που "κόβει" τη γλύκα, δίνει φρεσκάδα και τονώνει την όρεξη. Αφήνουμε για άλλες περιστάσεις τα πολύ παλαιωμένα, "βαριά" και παχύρρευστα κρασιά (π.χ. κάποια πολύ παλιά Vinsanto ή Samos Nectar). Το επόμενο καθοριστικό βήμα είναι η θερμοκρασία. Θέλουμε απεριτίφ και όχι σιρόπι. Κρυώνουμε, λοιπόν, το γλυκό κρασί μας περισσότερο από ένα λευκό γύρω στους 8-10°, γιατί η χαμηλή θερμοκρασία τονίζει την οξύτητα και μειώνει την αίσθηση της γλύκας, κάνοντάς το πιο δροσιστικό. Προσωπικά σερβίρω τα γλυκά κρύα κρασιά απεριτίφ σε τουλίπες του λευκού κρασιού, γιατί θεωρώ...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(582)
- politismos(47)
- Βιβλία(14)
- Βιντεοπαιχνίδια(3)
- Θέατρο & Χορός(26)
- Κινηματογράφος(26)
- Μουσική(37)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(80)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.