πριν από  2 ώρες 30 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η αλήθεια είναι ότι όταν αναφερόμαστε σε γλυκά κρασιά, τα φανταζόμαστε πάντα μετά το φαγητό, δίπλα σε σιροπιαστά ή σοκολατένια γλυκά. Γιατί όμως να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να μας καλωσορίσουν σε ένα γεύμα; Το μυστικό είναι η ισορροπία και η φρεσκάδα. Ξεκινάμε από την επιλογή κρασιού, γιατί δεν είναι όλα τα γλυκά κρασιά κατάλληλα για απεριτίφ. Αναζητούμε κρασιά με υψηλή οξύτητα, που "κόβει" τη γλύκα, δίνει φρεσκάδα και τονώνει την όρεξη. Αφήνουμε για άλλες περιστάσεις τα πολύ παλαιωμένα, "βαριά" και παχύρρευστα κρασιά (π.χ. κάποια πολύ παλιά Vinsanto ή Samos Nectar). Το επόμενο καθοριστικό βήμα είναι η θερμοκρασία. Θέλουμε απεριτίφ και όχι σιρόπι. Κρυώνουμε, λοιπόν, το γλυκό κρασί μας περισσότερο από ένα λευκό γύρω στους 8-10°, γιατί η χαμηλή θερμοκρασία τονίζει την οξύτητα και μειώνει την αίσθηση της γλύκας, κάνοντάς το πιο δροσιστικό. Προσωπικά σερβίρω τα γλυκά κρύα κρασιά απεριτίφ σε τουλίπες του λευκού κρασιού, γιατί θεωρώ...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation