Μεγάλο Σάββατο, σήμερα, και οι προετοιμασίες για το τραπέζι μετά την Ανάσταση έχουν ήδη ξεκινήσει με την μαγειρίτσα να έχει την τιμητική της. Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, η μαγειρίτσα είναι το πρώτο πιάτο με κρέας που καταναλώνεται. Είναι πολύ νόστιμη σούπα που περιέχει τα εντόσθια και χόρτα. Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ο συμβολισμός της. Τα χορταρικά...
Αγιορείτικη συνταγή για τη μαγειρίτσα του Μεγάλου Σαββάτου. Υλικά: 2 αρνίσιες συκωταριές 2 φλιτζ. λάδι 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα άνηθο 1 φλιτζ. ρύζι, καλά ξεπλυμένο με κρύο νερό αλάτι πιπέρι Για τον ζωμό: 1 αρνίσιο κεφαλάκι Για το αυγολέμονο: 4 κρόκους αυγών χυμό από 2 λεμόνια Διαδικασία: Για τον ζωμό: Ξεπλένετε το αρνίσιο κεφαλάκι και το βάζετε σε...
Newsroom 04.05.2024 • 10:39 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Στο σπίτι της οικογένειας του Λεμί Ιμπραήμογλου, ενός Θρακιώτη γιατρού από τη μουσουλμανική μειονότητα της Κομοτηνής -εκεί έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του- που ζει στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη μαγειρίτσα φτιάχνουν. Οι αναμνήσεις του ίδιου και της αδερφής του, Γιουκσέλ Ρεφικά Χατζηχεχμέτογλου, από τη γενέτειρά...
FacebookTwitterViberMessengerWhatsAppEmail: Facebook Twitter Viber Messenger WhatsApp E-mail Ακούστε το άρθρο Μαγειρίτσα: Τα χορταρικά της συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι σκλαβωμένοι από τους Αιγυπτίους Εβραίοι, αλλά στη δική μας παράδοση η μαγειρίτσα είναι μια γέφυρα ανάμεσα στην απόλυτη αποχή από το κρέας της Σαρακοστής και τη χαρά του οβελία! Πώς την...
Μεγάλο Σάββατο και σε (σχεδόν) όλα τα σπίτια, έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για το αρνί, το κοκορέτσι και φυσικά τη μαγειρίτσα. Μαγειρίτσα: σούπα με χορταρικά, σκυκωταριά, εντεράκια και αυγολέμονο. Αρέσει σε όλους; Όχι. Γι' αυτό, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πέρα από τη συνταγή για την παραδοσιακή μαγειρίτσα ή τη μαγειρίτσα vegan με μανιτάρια, έχει ακόμη μια: μαγειρίτσα...
Πάσχα χωρίς την παραδοσιακή μαγειρίτσα δεν γίνεται. Ακόμα και αν είναι η πρώτη φορά που θα μπεις στην κουζίνα για να τη φτιάξεις, σου έχουμε μερικά tips για μια νόστιμη γευστική εμπειρία.Υλικά 1 κιλό εντόσθια αρνίσια 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 μεγάλα μαρούλια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 ματσάκι άνηθος...
Το Μεγάλο Σάββατο μετά την Ανάσταση, τα έθιμα θέλουν μαγειρίτσα. Και, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, η παράδοση είναι βγαλμένη με σοφία. Η Ανάσταση, διατροφικά, σημαίνει τη λήξη της νηστείας. Πολλοί άνθρωποι νηστεύουν και τις πενήντα ημέρες (Σαρακοστή και Μεγάλη Εβδομάδα), ενώ κάποιοι νηστεύουν μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα ή κάποιες ημέρες από αυτήν. Σε κάθε...
Ανάσταση, εκτός από τσούγκρισμα αυγών, σημαίνει και κάτι ακόμα: μαγειρίτσα. Το παραδοσιακό πιάτο του Πάσχα, που για κάποιους όμως δεν είναι... must. Γι' αυτό και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει μια εναλλακτική συνταγή: μαγειρίτσα με μανιτάρια! Βήμα βήμα τι πρέπει να κάνουμε όταν θέλουμε να φτιάξουμε την παραδοσιακή μαγειρίτσα με μαρούλι και συκωτάκια. Πρώτο και...
Η μαγειρίτσα είναι πραγματικά το πιο απολαυστικό παραδοσιακό φαγητό του Πάσχα και για πολλούς ακόμη καλύτερο κι από τον ψητό αρνί. Πάσχα χωρίς την παραδοσιακή μαγειρίτσα δεν γίνεται. Ακόμα και αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στο φαγητό αυτό, καθώς για πολλούς εξαιτίας της διαχείρισης και του καθαρισμού των εντοσθίων θεωτείται δύσκολο, μπορείτε να ακολουθήσετε τις...
Η μαγειρίτσα είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό που είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τις όμορφες παραδόσεις του Πάσχα. Σε γενικές γραμμές είναι ένα βαρύ φαγητό, ειδικά εάν το φάμε αργά το βράδυ, μετά την Ανάσταση και ενώ έχει προηγηθεί νηστεία. Ένας χρυσός κανόνας για το βράδυ της Ανάστασης είναι να μην φάμε μαζί με την μαγειρίτσα και τα υπόλοιπα εδέσματα του τραπεζιού.
Η μαγειρίτσα είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό που είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τις όμορφες παραδόσεις του Πάσχα. Σε γενικές γραμμές είναι ένα βαρύ φαγητό, ειδικά εάν το φάμε αργά το βράδυ, μετά την Ανάσταση και ενώ έχει προηγηθεί νηστεία. Ένας χρυσός κανόνας για το βράδυ της Ανάστασης είναι να μην φάμε μαζί με την μαγειρίτσα και τα υπόλοιπα εδέσματα του τραπεζιού.
Η μαγειρίτσα έχει εξέχουσα θέση στο οικογενειακό τραπέζι καθώς αμέσως μετά την Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο, η παράδοση επιβάλλει την κατανάλωση μιας αρωματικής άκρως θρεπτικής σούπας που αποτελεί το ιδανικό πιάτο μετάβασης από την αυστηρή νηστεία της Σαρακοστής στην κρεατοφαγία της Λαμπρής. Όσο για τα υλικά που περιλαμβάνει, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, τα...
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(842)
- politismos(52)
- Βιβλία(6)
- Βιντεοπαιχνίδια(3)
- Θέατρο & Χορός(164)
- Κινηματογράφος(88)
- Μουσική(41)
- Παράξενα(69)
- Τέχνη(23)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.