πριν από  8 ώρες 9 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μερίδες: 8 Για το σιρόπι 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί 80 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλικήΓια το κέικ 350 ml κόκκινο ξηρό κρασί 200 γρ. μαύρες σταφίδες 5 αυγά μεσαίου μεγέθους ή 4 μικρά 300 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική ελάχιστος ανθός αλατιού 100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 245 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 50 γρ. επιπλέον 20 γρ. χαρουπάλευρο 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 85 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένοΔιαδικασίαΣιρόπιΓια να ετοιμάσουμε το σιροπιαστό κέικ με σταφίδες και κόκκινο κρασί, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το κρασί και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν βράση.Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς. ΚέικΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταφίδες και 50-60 ml από το κρασί ή όσο χρειάζεται για να τις καλύψει εντελώς.Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στην άκρη για 1 βράδυ, ώστε να μουσκέψουν και να μαλακώσουν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation