Κορμός με κρέμα αμυγδάλου (ή αλλιώς tronchetto mandorlato)
Newsroom 10.05.2025 • 22:15 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Tronchetto στα ιταλικά σημαίνει "κορμός, κούτσουρο", εξ ού και το όνομα αυτού του επολαυστικού γλυκού τη συνταγή του οποίου μας έδωσε η Κερκυραία Ανναλίζ Λάσκαρι.Υλικά Μερίδες: 8 Για το παντεσπάνι 4 αυγά 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ ελάχιστο αλάτι Για το σιρόπι 100 ml νερό 50 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 1 κουτ. σούπας λικέρ πικραμύγδαλο ή κονιάκ Για την κρέμα αμυγδάλου 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλο 150 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (ή αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη) Για τη σαντιγί και την επικάλυψη 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα, από το ψυγείο 50 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου (ή αμυγδαλόψιχα χοντροαλεσμένη)ΔιαδικασίαΠαντεσπάνι Για να ετοιμάσουμε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(685)
- politismos(50)
- Βιβλία(46)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(51)
- Κινηματογράφος(87)
- Μουσική(55)
- Παράξενα(55)
- Τέχνη(23)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.