πριν από  6 ώρες 43 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 10.05.2025 • 22:15 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Tronchetto στα ιταλικά σημαίνει "κορμός, κούτσουρο", εξ ού και το όνομα αυτού του επολαυστικού γλυκού τη συνταγή του οποίου μας έδωσε η Κερκυραία Ανναλίζ Λάσκαρι.Υλικά Μερίδες: 8 Για το παντεσπάνι 4 αυγά 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ ελάχιστο αλάτι Για το σιρόπι 100 ml νερό 50 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 1 κουτ. σούπας λικέρ πικραμύγδαλο ή κονιάκ Για την κρέμα αμυγδάλου 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλο 150 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (ή αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη) Για τη σαντιγί και την επικάλυψη 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα, από το ψυγείο 50 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου (ή αμυγδαλόψιχα χοντροαλεσμένη)ΔιαδικασίαΠαντεσπάνι Για να ετοιμάσουμε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation