πριν από  1 ώρα 17 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Δοκιμάσαμε το μπιλιντζίκ στο σπίτι της Μανουσάκ Τσουκαλά, μιας αρχόντισσας Αρμένισσας, στην Παλαιά Κοκκινιά. Περιτριγυρισμένη από μισή ντουζίνα γυναίκες κάθε ηλικίας και από τον Έλληνα σύζυγό της, η κ. Τσουκαλά μάς διήθγηθηκε την οικογενειακή ιστορία της και μας μαγείρεψε τις θεϊκές συνταγές της. 30' προετοιμασία 40' ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 10'Υλικά Τεμάχια: 25-30 Για τις κρέπες1 λίτρο φρέσκο γάλα60 ml ηλιέλαιο για τον χυλό + επιπλέον για το τηγάνι3 αυγά1 κουτ. γλυκού αλάτι περίπου250 γρ. αλεύρι Για τη γέμιση700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά ή σπάλα 2 ξερά κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο λίγος μαϊντανός ή άνηθος, ψιλοκομμένοςαλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριγιαούρτι για το σερβίρισμα, προαιρετικάΔιαδικασία Για το μπιλιντζίκ - κρέπες γεμιστές με μοσχαρίσιο κιμά, ξεκινάμε με την γέμιση. Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, και μόλις κάψει ρίχνουμε και...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation