Μπακαλιάρος με σάλτσα από λευκό κρασί, πετιμέζι και ντοματίνια
15' προετοιμασία 40' μαγείρεμα Σύνολο: 55' Υλικά Μερίδες: 6 Για τον μπακαλιάρο 4 φιλέτα φρέσκου μπακαλιάρου, βάρους 180-200 γρ. το καθένα 50 ml λευκό ξηρό κρασί 50 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τη σάλτσα 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ελάχιστο καυτερό μπούκοβο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα και τα δύο, ξεχωριστά 100 ml λευκό ξηρό κρασί 1 κουτ. σούπας πετιμέζι χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι 2-3 κορφούλες από σγουρό βασιλικό 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Για τον μπακαλιάρο με σάλτσα από λευκό κρασί, πετιμέζι και ντοματίνια, ξεκινάμε φτιάχνοντας την σάλτσα: σε μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με το μπούκοβο για 1 λεπτό.Προσθέτουμε το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(762)
- politismos(69)
- Βιβλία(16)
- Βιντεοπαιχνίδια(4)
- Θέατρο & Χορός(66)
- Κινηματογράφος(86)
- Μουσική(70)
- Παράξενα(87)
- Τέχνη(129)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.