πριν από  1 ημέρα 22 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


15' προετοιμασία 40' μαγείρεμα Σύνολο: 55' Υλικά Μερίδες: 6 Για τον μπακαλιάρο 4 φιλέτα φρέσκου μπακαλιάρου, βάρους 180-200 γρ. το καθένα 50 ml λευκό ξηρό κρασί 50 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τη σάλτσα 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ελάχιστο καυτερό μπούκοβο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα και τα δύο, ξεχωριστά 100 ml λευκό ξηρό κρασί 1 κουτ. σούπας πετιμέζι χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι 2-3 κορφούλες από σγουρό βασιλικό 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Για τον μπακαλιάρο με σάλτσα από λευκό κρασί, πετιμέζι και ντοματίνια, ξεκινάμε φτιάχνοντας την σάλτσα: σε μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με το μπούκοβο για 1 λεπτό.Προσθέτουμε το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation