πριν από  16 ώρες 56 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μαρίνα Μπέσκα 01.05.2025 • 20:44 Κοινοποίηση 0 Σχόλια "Το σαβούρο είναι η κλασική μέθοδος συντήρησης των ψαριών, που προφανώς ήρθε κι αυτό μαζί με τους Βενετσιάνους. Δεν το είχαμε ποτέ σαν κυρίως φαγητό, αλλά το βγάζουμε για μεζέ. Είναι η εύκολη λύση γιατί το έχεις και συντηρείται πολύ καιρό στο ψυγείο", εξηγεί η Μαρίνα Μπέσκα, από το ταβερνάκι της Μαρίνας, που λειτουργεί από το 2003 στο κέντρο της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, κοντά στο Ενετικό Φρούριο - εκείνη μας τα έφτιαξε τούτα τα μπαρμπούνια. Το σαβούρο το κάνουν επίσης με μοσχαρίσιο συκώτι ή και με σπούρδα (κίτρινη κολοκύθα). Στο βιβλίο της "Κέρκυρα, μία ματιά μέσα στο χρόνο, 1204-1864", η Νινέττα Λάσκαρι γράφει πως "χάρη στο σαβούρο, βασική τροφή των ναυτικών γιατί μπορούσε να διατηρηθεί πολύ καιρό, τα πληρώματα δεν πάθαιναν σκορβούτο από έλλειψη βιταμίνης. Κάτι που οι Αγγλοι κατάλαβαν μόνο τον 18ο αιώνα". 30' προετοιμασία10' μαγείρεμα1 ημέρα αναμονήΣύνολο: 1 ημέρα και...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation