πριν από  2 ώρες 55 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


"Όταν ήρθαν στην Κοκκινιά οι παππούδες μου, ξεκίνησαν να κάνουν παστουρμάδες και σουτζούκια μέσα στα παραπήγματα της περιοχής, για να βγάνουν το μεροκάματό τους. Αυτά ήξεραν, αυτά μπορούσαν να κάνουν, χειροποίητα, με κρέας μοσχαρίσιο", μας έλεγε ο Μπεδρός Κουρουνλιάν. Την ημέρα που μας τραπέζωσαν στο σπίτι τους στη Βούλα, στις 12 Οκτωβρίου, ήταν η επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας από τις γερμανικές δυνάμεις και μαζί και τα γενέθλιά του, που τα γιόρτασε με αρμένικη τάρτα μελιού. "Εμείς είμαστε Βυζαντινοί", διευκρίνισε καθώς μας διηγούνταν πως από το Βυζάντιο και μετά οι προπαππούδες του ζούσαν στην Καππαδοκία, ώσπου "ήρθαν οι Τούρκοι και έγινε κι εκεί Τουρκιά". Ο παππούς Αγκόπ Κουρουνλιάν έφυγε από εκείνα τα μέρη κάπου γύρω στο 1920-22, πέρασε στη Χίο, όπου έμεινε για δύο τρία χρόνια, κι ύστερα ήρθε με την οικογένειά του στον Πειραιά και εγκαταστάθηκαν στην Παλαιά Κοκκινιά. Εκεί γεννήθηκε και ο πατέρας του ο Μιράν. Ο Μιράν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation