Πατσαβουρόπιτα: 11 συνταγές για εύκολες πίτες, γλυκές και αλμυρές
Γαστρονόμος 30.04.2025 • 15:05 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Με φύλλα τσαλακωμένα σαν πατσαβούρια, αυτό το είδος πίτας είναι ιδανικό για όλες εκείνες τις φορές που θέλουμε κάτι εύκολο, γρήγορο και με σχετικά λίγα υλικά. Παρά το αστείο και λίγο υποτιμητικό όνομά της, η πατσαβουρόπιτα βασίζεται σε μία έξυπνη ιδέα: τα φύλλα μπαίνουν, όχι στρωτά, αλλά σαν "ακορντεόν", τσαλακωμένα στο ταψί, και έπειτα συνήθως περιχύνονται με κάποιον χυλό (ή κρέμα, λιωμένο βούτυρο ή σιρόπι, ανάλογα με την περίπτωση). Όταν ψηθούν, "πίνουν" τα υγρά και μαλακώνουν μέσα, αλλά η επιφάνεια γίνεται τραγανή και αποκτά μια ωραία, ρόδινη κρούστα. Και κάπως έτσι, έχεις γλυκό ή φαγητό στο πι και φι! Με την τεχνική της πατσαβουρόπιτας μπορούμε να φτιάξουμε κλασική, ζουμερή πορτοκαλόπιτα με "καραμελωμένη" επιφάνεια. Εξίσου δημοφιλής είναι και η γρήγορη τυρόπιτα που φτιάχνεται με ανάλογο τρόπο. Στην ίδια λογική μπορούμε να ετοιμάσουμε διάφορες παραλλαγές, γλυκές και αλμυρές.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(700)
- politismos(38)
- Βιβλία(60)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(54)
- Κινηματογράφος(80)
- Μουσική(71)
- Παράξενα(56)
- Τέχνη(29)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.