πριν από  18 ώρες 34 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Γαστρονόμος 30.04.2025 • 15:05 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Με φύλλα τσαλακωμένα σαν πατσαβούρια, αυτό το είδος πίτας είναι ιδανικό για όλες εκείνες τις φορές που θέλουμε κάτι εύκολο, γρήγορο και με σχετικά λίγα υλικά. Παρά το αστείο και λίγο υποτιμητικό όνομά της, η πατσαβουρόπιτα βασίζεται σε μία έξυπνη ιδέα: τα φύλλα μπαίνουν, όχι στρωτά, αλλά σαν "ακορντεόν", τσαλακωμένα στο ταψί, και έπειτα συνήθως περιχύνονται με κάποιον χυλό (ή κρέμα, λιωμένο βούτυρο ή σιρόπι, ανάλογα με την περίπτωση). Όταν ψηθούν, "πίνουν" τα υγρά και μαλακώνουν μέσα, αλλά η επιφάνεια γίνεται τραγανή και αποκτά μια ωραία, ρόδινη κρούστα. Και κάπως έτσι, έχεις γλυκό ή φαγητό στο πι και φι! Με την τεχνική της πατσαβουρόπιτας μπορούμε να φτιάξουμε κλασική, ζουμερή πορτοκαλόπιτα με "καραμελωμένη" επιφάνεια. Εξίσου δημοφιλής είναι και η γρήγορη τυρόπιτα που φτιάχνεται με ανάλογο τρόπο. Στην ίδια λογική μπορούμε να ετοιμάσουμε διάφορες παραλλαγές, γλυκές και αλμυρές.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation