πριν από  3 ώρες 37 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Αυτή η σάλτσα είναι δανική για σερβίρισμα οστράκων, όπως κυδώνια, αχηβάδες, στρείδια κ.ά.: Απλώνουμε θαλασσινό χοντρό αλάτι πάνω σε έναν δίσκο και τακτοποιούμε εκεί περίπου 24 κυδώνια (ή άλλα οστρακοειδή) ωμά και ολόφρεσκα, ανοιγμένα, μέσα στο όστρακό τους. Βάζουμε τον δίσκο σε ζεστό φούρνο για 1-2 λεπτά, απλώς για να ζεσταθούν ελαφρά, να μην τα νιώθουμε κρύα στο στόμα. Μοιράζουμε τη σάλτσα μέσα στα όστρακα και σερβίρουμε. Ταιριάζει επίσης πολύ και με μύδια αχνιστά αλλά και με γαρίδες ψητές και ψάρι στον ατμό. 20' παρασκευή Σύνολο: 20'Υλικά240 ml αφρώδες κρασί ή σαμπάνια250 ml ξινόκρεμα ή κρεμ φρες (τη βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή ντελί)200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, πολύ κρύο2 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένο σχοινόπρασοαλάτι και πιπέριΔιαδικασία Για την σάλτσα από αφρώδες κρασί, βούτυρο και ξινόκρεμα, ξεκινάμε και σε μέτρια κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά το αφρώδες κρασί ή σαμπάνια μέχρι να μείνει το 1/4 της αρχικής).Χαμηλώνουμε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation