Σάλτσα από αφρώδες κρασί, βούτυρο και ξινόκρεμα
Αυτή η σάλτσα είναι δανική για σερβίρισμα οστράκων, όπως κυδώνια, αχηβάδες, στρείδια κ.ά.: Απλώνουμε θαλασσινό χοντρό αλάτι πάνω σε έναν δίσκο και τακτοποιούμε εκεί περίπου 24 κυδώνια (ή άλλα οστρακοειδή) ωμά και ολόφρεσκα, ανοιγμένα, μέσα στο όστρακό τους. Βάζουμε τον δίσκο σε ζεστό φούρνο για 1-2 λεπτά, απλώς για να ζεσταθούν ελαφρά, να μην τα νιώθουμε κρύα στο στόμα. Μοιράζουμε τη σάλτσα μέσα στα όστρακα και σερβίρουμε. Ταιριάζει επίσης πολύ και με μύδια αχνιστά αλλά και με γαρίδες ψητές και ψάρι στον ατμό. 20' παρασκευή Σύνολο: 20'Υλικά240 ml αφρώδες κρασί ή σαμπάνια250 ml ξινόκρεμα ή κρεμ φρες (τη βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή ντελί)200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, πολύ κρύο2 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένο σχοινόπρασοαλάτι και πιπέριΔιαδικασία Για την σάλτσα από αφρώδες κρασί, βούτυρο και ξινόκρεμα, ξεκινάμε και σε μέτρια κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά το αφρώδες κρασί ή σαμπάνια μέχρι να μείνει το 1/4 της αρχικής).Χαμηλώνουμε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(737)
- politismos(59)
- Βιβλία(15)
- Βιντεοπαιχνίδια(6)
- Θέατρο & Χορός(55)
- Κινηματογράφος(88)
- Μουσική(58)
- Παράξενα(63)
- Τέχνη(99)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.