Σαρμάδες με ποντιακό μαύρο λάχανο και πλιγούρι
Γίνονται πολύ ωραίοι οι ντολμάδες με τα ποντιακά μαύρα λάχανα (λαχανίδες). Είναι ένα φυτό με φύλλα σκουροπράσινα, μεγάλα και πλατιά, που δεν έχει λάχανο στο κέντρο, συγγενικό είδος με τα κλασικά λάχανα. Στη Μακεδονία τα βρίσκουμε στην αγορά. Είναι ευχάριστη, νόστιμη η πίκρα τους, καθόλου έντονη. Μπορούμε να τους κάνουμε και με παραπούλια, αμπελόφυλλα, σεσκουλόφυλλα και με φύλλα από λάχανο, κάνοντας την ανάλογη προετοιμασία. "Με το μπόλικο τσιγαρισμένο κρεμμύδι νοστιμίζει το φαγητό αυτό", μας είπε ο πατέρας Γεώργιος. Μπελαλίδικο το άτιμο, αλλά και τόσο νόστιμο! 1 ώρα και 30' προετοιμασία 1 ώρα μαγείρεμα Σύνολο: 2 ώρες και 30' Υλικά Τεμάχια: 60-8070 φύλλα λαχανίδας (μαύρου λάχανου) ή παραπούλια (τα γερά φύλλα)2 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι χοντρό1/2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι για γεμιστά4 μεγάλα κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας1 κουτ. γλυκού γλυκό κοκκινοπίπερο1 κουτ. γλυκού πάστα πιπεριάς*200 γρ. ελαιόλαδο250 γρ. χυμός...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(762)
- politismos(69)
- Βιβλία(16)
- Βιντεοπαιχνίδια(4)
- Θέατρο & Χορός(66)
- Κινηματογράφος(86)
- Μουσική(70)
- Παράξενα(87)
- Τέχνη(129)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.