Σπάλα ξεκοκαλισμένη, μαδητή, ψημένη με τα ζουμιά της, με κρούστα από πουρέ πατάτας
Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από την αγγλική "πίτα του βοσκού", που φτιάχνεται με κιμά που ψήνεται καλυμμένος με μια παχιά στρώση πουρέ. Ο Βασίλης Μπαρμπαρούσης, όμως, προτείνει μια πιο λαχταριστή εκδοχή με μαδητό κρέας (το αμερικανικό pulled meat), δηλαδή κρέας που έχει σιγοψηθεί με ή χωρίς κόκαλο για ώρες και έπειτα μαδιέται με δύο πιρούνια ή με τα δάχτυλα, για να τραβήξει τα νόστιμα ζουμάκια του. Διαβάστε τη προσεκτικά και προγραμματίστε τον χρόνο ετοιμασίας της, γιατί ψήνεται σε δύο χρόνους και έχει αρκετές, διακεκομμένες ώρες αναμονής. 20' προετοιμασία 3 ώρες ψήσιμο 5 ώρες αναμονή Σύνολο: 8 ώρες και 20'Υλικά Μερίδες: 62,5 κιλά μοσχαρίσια σπάλα, σε ενιαίο κομμάτι (παραγγέλνουμε εγκαίρως από τον κρεοπώλη μας να την ξεκοκαλίσει, διατηρώντας τη σε ενιαίο κομμάτι, όλο στο ίδιο πάχος, γύρω στα 5 εκ.)100 γρ. αλάτι100 γρ. ζάχαρη καστανή10 γρ. πάπρικα καπνιστή10 γρ. κόλιανδρος σε σκόνη10 γρ. κύμινο σε σκόνη3 μεγάλα κοκκινόφλουδα κρεμμύδια...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(648)
- politismos(60)
- Βιβλία(50)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(61)
- Κινηματογράφος(64)
- Μουσική(52)
- Παράξενα(74)
- Τέχνη(55)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.