πριν από  1 ημέρα 16 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η λέξη "χουρτζίν" στα αρμενικά σημαίνει "πουγκάκι που κρύβει φαγητό" και στην περίπτωσή μας κρύβει μυρωδάτο μοσχαράκι με πιπεριά και μυρωδικά. Σερβίρεται συνήθως ζεστό, σε γιορτινά τραπέζια και είναι μία μόνο από τις 70 συνταγές από τη μεγάλη αρμένικη κουζίνα που σας περιμένουν στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου - μια σπάνια καταγραφή με ιστορίες και συνταγές από τις κοινότητες των Αρμενίων σε όλη την Ελλάδα. Κυκλοφορεί την Κυριακή 9/11 με την Καθημερινή. 30' προετοιμασία, 45' μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα και 15'Υλικά Τεμάχια: για 1 μεγάλο πουγκί 260 γρ. μοσχάρι από ελιά, σε κυβάκια 3 εκ. 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 2 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί 3 κουτ. σούπας σάλτσα κόκκινης πιπεριάς 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά: μαϊντανός + άνηθος + κόλιανδρος 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 αρμένικα φύλλα λαβάς 40 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο αλάτι...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation