5 τροφές με περισσότερη Βιταμίνη Β12 από το Μοσχάρι, σύμφωνα με διαιτολόγους
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λάβετε την βιταμίνη Β12. Ακόμα κι αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, ίσως να μην προσλαμβάνετε αρκετή βιταμίνη B12. Ο λόγος; Η Β12 βρίσκεται σχεδόν αποκλειστικά σε ζωικές τροφές. Για παράδειγμα, το μοσχάρι είναι μια κορυφαία πηγή Β12 - μόνο μία μερίδα 113 γραμμαρίων ωμού κιμά μοσχαρίσιου περιέχει όλη την ημερήσια συνιστώμενη δόση των 2,4 μικρογραμμαρίων (mcg). Ωστόσο, το μοσχάρι δεν είναι η μόνη τροφή πλούσια σε αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, σχεδόν το 13% των Αμερικανών έχει χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, αυτό μπορεί να έχει αργές και σιωπηλές επιπτώσεις στην υγεία σας. Γιατί; "Η βιταμίνη B12 είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη και λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος, το οποίο ελέγχει τα πάντα - από τις σκέψεις και τα συναισθήματα μέχρι την κίνηση", λέει η Courtney Pelitera, M.S., RDN, CNSC.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(17)
- Άμυνα(35)
- Αστυνομικά(24)
- Εκπαίδευση(206)
- Εργασία(73)
- Θρησκεία(9)
- Κοινωνία(597)
- Νομικά(29)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(610)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.