Ακρίβεια: Τα ψάρια έγιναν είδος πολυτελείας - Πόσο κοστίζουν γαύρος και σαρδέλα
Ο γαύρος, που το 2023 κόστιζε περίπου 5 ευρώ το κιλό, πωλείται πλέον στα 8 με 8,5 ευρώ Άκουσε το άρθρο loading audio 00.00/ Newsbomb14 Ιουνίου 2025 · 08:56 Unsplash ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2' 0 σχόλια URL COPIED Το ψάρι, που κάποτε θεωρούνταν το πιο προσιτό φαγητό για το καθημερινό τραπέζι, πλέον αποτελεί είδος πολυτελείας για πολλά νοικοκυριά. Οι τιμές ακόμη και των λεγόμενων "φτηνών" ψαριών, όπως ο γαύρος και η σαρδέλα, έχουν εκτοξευτεί την τελευταία διετία, μετατρέποντας τη λαϊκή ψαρόσουπα σε... πιάτο ακριβού εστιατορίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Μάιο, τα νωπά είδη ιχθυοπωλείου σημείωσαν αύξηση 8,4% σε ετήσια βάση, ποσοστό που υπερβαίνει κατά τρεις φορές τον γενικό πληθωρισμό στα τρόφιμα, που διαμορφώθηκε στο 2,6%. Ο γαύρος, που το 2023 κόστιζε περίπου 5 ευρώ το κιλό, πωλείται πλέον στα 8 με 8,5 ευρώ. Ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα για τη σαρδέλα, η οποία από τα 5 ευρώ το κιλό δύο χρόνια πριν, φτάνει σήμερα τα 11 ευρώ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.