Αφέλια, το κυπριακό κρασάτο χοιρινό, με πιλάφι πλιγούρι
Μερίδες: 4-5 Για το χοιρινό 1 κιλό χοιρινή σπάλα, σε κύβους 3-4 εκ. 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες 2 φύλλα δάφνης 200 ml ξηρό κόκκινο κρασί 2 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου, κοπανισμένοι 1 κουτ. γλυκού σπόροι κύμινου, κοπανισμένοι 250 ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό 50 ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένοΓια το πιλάφι πλιγούρι 250 γρ. πλιγούρι 50 γρ. φιδές 500 ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό 70 ml ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 500 γρ. φρέσκια ντομάτα, τριμμένη 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος χυμός λεμονιού, όσος μας αρέσει αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο γιαούρτι πρόβειο, για το σερβίρισμαΔιαδικασία Για τα αφέλια με πιλάφι πλιγούρι, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.Προσθέτουμε τον ζωμό (ή νερό), αλατοπίπερο, το σκόρδο και τη δάφνη και μαγειρεύουμε για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.