Caprese: Πώς να φτιάξεις τη διάσημη Ιταλική σαλάτα
Η Caprese λένε ότι πρωτοσερβιρίστηκε στο νησί Κάπρι και πλέον έχει γίνει σπεσιαλιτέ της ευρύτερης περιοχής της Καμπανίας, έχει μόνο ντομάτες, μοτσαρέλα και βασιλικό. Τα χρώματά των βασικών της υλικών συνθέτουν (όχι τυχαία) την ιταλική σημαία. Για άρτυμα, λίγο θαλασσινό αλάτι και ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι αρκετά για να αναδείξουν όλη τη νοστιμιά της. Υλικά Μερίδες: 6-8 8 μεγάλα πομοντόρια, κομμένα σε φέτες ή 24 ντοματίνια, στη μέση ή 4 μεγάλες σφιχτές ντομάτες, περίπου 250 γρ. η καθεμία, κομμένες σε φέτες 4 μπάλες mozzarella di bufalla, γύρω στα 200-250 γρ. η καθεμία 16 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, ολόκληρα 40-50 ml ελαιόλαδο λίγο αλάτι, προτιμότερο αφρίνα Διαδικασία Για την σαλάτα caprese, σε μια πιατέλα βάζουμε περιμετρικά τις ντομάτες. Τακτοποιούμε τις μπάλες μοτσαρέλας στη μέση του πιάτου, ολόκληρες, σπασμένες ελάχιστα με τα χέρια. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.