Δροσερό ινδικό γιαούρτι με αγγούρι και δυόσμο - το τέλειο συνοδευτικό για κάθε κάρυ!
Αν αγαπάς τα πικάντικα φαγητά αλλά θέλεις κάτι δροσερό και ανάλαφρο για να τα συνοδεύσεις, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσένα! Το ινδικό γιαούρτι με αγγούρι, γνωστό και ως raita, είναι ιδανικό δίπλα σε κάθε κάρυ αλλά και ως ντιπ για τραγανά παπαδόμ. Είναι εύκολο, γρήγορο και γεμάτο φρεσκάδα!Υλικά250ml φυσικό γιαούρτι½ αγγούρι, τριμμένο ή ψιλοκομμένομία μεγάλη χούφτα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμέναμία πρέζα αλάτι½ έως 1 πράσινη καυτερή πιπεριά, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη (προαιρετικά)ΕκτέλεσηΤύλιξε το τριμμένο αγγούρι σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και στύψε το καλά για να φύγουν τα περιττά υγρά.Σε ένα μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά: το γιαούρτι, το αγγούρι, τον δυόσμο, το αλάτι και -αν το προτιμάς λίγο πικάντικο- την καυτερή πιπεριά.Σέρβιρέ το δροσερό, συνοδευτικό σε κάθε ινδικό γεύμα ή ως ελαφρύ ντιπ με παπαδόμ ή τραγανά κράκερ. Είναι τόσο απλό και τόσο απολαυστικό - θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε τραπέζι! Μάρθα Κατσαρού Γεια σου...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.