Dubai chocolate banoffee
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα από τα πιο viral γλυκά της εποχής: Dubai chocolate banoffee! Βάση από κανταίφι με πραλίνα φιστικιού Αιγίνης, γέμιση από σοκολάτα με καραμέλα και επικάλυψη από μπανάνες και σαντιγί! Υλικά Για τη βάση 180 γρ. φύλλο κανταίφι 40 γρ. βούτυρο 200 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη ηλιέλαιο, για τα χέρια Για τη γέμιση 150 γρ. κουβερτούρα 400 γρ. dulce de leche Για τη σύνθεση 2 μπανάνες, 260 γρ. καθαρισμένες 200 γρ. σαντιγί 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης Εκτέλεση Ψιλοκόβουμε το κανταίφι με ένα μαχαίρι, το ξάνουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να ανοίξει και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια, και αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το κανταίφι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά. Προσθέτουμε την πραλίνα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.