Φούστουρον, η ποντιακή ομελέτα
Δήμος Καλαϊτσίδης 17.06.2025 • 08:05 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Το φούστουρον είναι ένα από τα πιο αγαπητά και διαδεδομένα πιάτα του Πόντου, απρόσμενα νόστιμο, χάρη στο γιαούρτι. Πέρα από την αλμυρή εκδοχή, υπάρχει και γλυκιά, με ζάχαρη. 5' προετοιμασία, 10' μαγείρεμα, Σύνολο: 15'Υλικά Μερίδες: 2 5 αυγά 250 γρ. γιαούρτι αγελαδινό 3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασίαΓια να φτιάξουμε φούστουρον, αρχικά ανακατεύουμε καλά, σε ένα μπολ, τα αυγά με πιρούνι.Προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.Σε ένα μεγάλο και βαρύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει και να κάψει.Αδειάζουμε εκεί το μείγμα αυγών και ψήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η κάτω πλευρά και να ξεκολλά εύκολα.Για να ψήσουμε και την άλλη πλευρά, υπάρχουν τρεις τρόποι: ο πρώτος είναι να αναποδογυρίζουμε την ομελέτα με...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.