Φρυγανιά με φυστικοβούτυρο ή βρώμη; Ποιο πρωινό είναι καλύτερο για φυτικές ίνες και πρωτείνη;
Ξεκινώντας τη μέρα σου με ένα θρεπτικό πρωινό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά για την ενέργεια και την υγεία σου. Η βρώμη και τοφυστικοβούτυρο σε φρυγανισμένο ψωμί ολικής άλεσης είναι δύο δημοφιλείς επιλογές, αλλά ποια να διαλέξεις; Ας τα δούμε αναλυτικά.Τι προσφέρει η βρώμη: Ένα φλιτζάνι βρώμης περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες από μία φέτα ψωμί με φυστικοβούτυρο. Η βρώμη βοηθά στη μείωση της "κακής" χοληστερόλης (LDL) χάρη στις διαλυτές ίνες και την επίδρασή της στο μικροβίωμα του εντέρου. Είναι χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες, αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο. Αν ακολουθείς διατροφή χαμηλή σε FODMAP (π.χ. για σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου), η βρώμη είναι μια ασφαλής επιλογή. Διατροφικά στοιχεία για 1 φλιτζάνι βρώμης (μαγειρεμένη με νερό): Θερμίδες: 166 Πρωτείνη: 5,94 γρ. Φυτικές ίνες: 3,98 γρ. Σάκχαρα: 0,6 γρ. Τα οφέλη της βρώμης στο πρωινό: τι συμβαίνει στο σώμα έπειτα από 30 μέρες, σύμφωνα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.