Γεμιστά μανιτάρια, με πατάτες και λαχανικά, από την Εύη Βουτσινά
Το μυστικό αυτού του πιάτου είναι τα πολλά μυρωδικά και η κάσα, μια λεπτή, νόστιμη κρέμα που τη συνηθίζουν πολύ στη Μακεδονία και τη Θράκη. Φτιάχνεται με αλεύρι, ελαιόλαδο, νερό ή ζωμό λαχανικών, τριμμένο σκόρδο και ξύδι. Όταν αρχίσουν να ροδίζουν καλά τα μανιτάρια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο. 20' προετοιμασία 50' ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 10'Υλικά Μερίδες: 415 - 20 μεγάλα μανιτάρια άσπρα ή 12 πορτομπέλο1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα3 - 4 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες4 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλεςτα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα3 γεμάτες κουτ. σούπας πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού) ή καλαμποκάλευρο3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας μαντζουράνας, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερή2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες ροδέλες1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι1 δόση κάσααλατοπίπεροΔιαδικασία Για να φτιάξουμε τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.