πριν από  1 ημέρα 8 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Οι παλιές νοικοκυρές στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά, έφτιαχναν τα γεμιστά στην κατσαρόλα και όχι στον φούρνο. Για να μην κολλήσουν στο σκεύος ακόμη κι αν σωθούν τα υγρά, η Μαρία Ηλιάκη στρώνει στον πάτο της κατσαρόλας φύλλα βασιλικού, αμπελοβλάσταρα ή αμπελόφυλλα, κι έτσι παράλληλα το φαγητό μοσχοβολάει. 50' προετοιμασία, 50' μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 40'Υλικά Μερίδες: 6-8 Για τη γέμιση περίπου 300 γρ. ρύζι για γεμιστά, π.χ. Καρολίνα (χρειαζόμαστε από 1 κουτ. σούπας ρύζι για κάθε γεμιστό) η ψίχα από τις 2 ντομάτες που θα χρησιμοποιήσουμε για τα γεμιστά, τριμμένη στον τρίφτη 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα η ψίχα από 3 μέτρια κολοκυθάκια που θα χρησιμοποιήσουμε για τα γεμιστά 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος 1/2 μάτσο άνηθος ή μάραθος, ψιλοκομμένος λίγη ξερή ρίγανη, ξερό θυμάρι + θρούμπι 200 ml ελαιόλαδο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι 1½ κουτ. σούπας αλάτι Για τα λαχανικά μπόλικα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (ή μερικά αμπελόφυλλα νωπά ή...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation