Γεμιστά στην κατσαρόλα, ιδιαίτερα αρωματικά
Οι παλιές νοικοκυρές στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά, έφτιαχναν τα γεμιστά στην κατσαρόλα και όχι στον φούρνο. Για να μην κολλήσουν στο σκεύος ακόμη κι αν σωθούν τα υγρά, η Μαρία Ηλιάκη στρώνει στον πάτο της κατσαρόλας φύλλα βασιλικού, αμπελοβλάσταρα ή αμπελόφυλλα, κι έτσι παράλληλα το φαγητό μοσχοβολάει. 50' προετοιμασία, 50' μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 40'Υλικά Μερίδες: 6-8 Για τη γέμιση περίπου 300 γρ. ρύζι για γεμιστά, π.χ. Καρολίνα (χρειαζόμαστε από 1 κουτ. σούπας ρύζι για κάθε γεμιστό) η ψίχα από τις 2 ντομάτες που θα χρησιμοποιήσουμε για τα γεμιστά, τριμμένη στον τρίφτη 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα η ψίχα από 3 μέτρια κολοκυθάκια που θα χρησιμοποιήσουμε για τα γεμιστά 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος 1/2 μάτσο άνηθος ή μάραθος, ψιλοκομμένος λίγη ξερή ρίγανη, ξερό θυμάρι + θρούμπι 200 ml ελαιόλαδο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι 1½ κουτ. σούπας αλάτι Για τα λαχανικά μπόλικα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (ή μερικά αμπελόφυλλα νωπά ή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.