Γιαουρτόπιτα με έτοιμο φύλλο σφολιάτας
15' προετοιμασία 1 ώρα ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 15'Υλικά Μερίδες: 8-101 έτοιμο φύλλο σφολιάτας του εμπορίου20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις60 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου150 γρ. ζάχαρη2 αυγά, χτυπημένα με ένα πιρούνι70 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστόξύσμα από 1 πορτοκάλι1/3 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένολίγο ελαιόλαδο για το άλειμμαΔιαδικασία Για να φτιάξουμε γιαουρτόπιτα με φύλλο σφολιάτας, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C (αντιστάσεις).Στη συνέχεια, αλείφουμε καλά με λίγο λάδι μια ταρτιέρα 22-24 εκ.Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας με τρόπο ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.Με ένα πιρούνι την τρυπάμε σε διάφορα σημεία, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.Διπλώνουμε προς τα μέσα σε όμορφο στεφάνι το φύλλο που προεξέχει.Την ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.Παράλληλα, σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι με τη ζάχαρη και το βούτυρο.Προσθέτουμε το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.